Velgenreiniger

Zo maak je je auto velgen schoon - tips van Shinelab

Schone velgen maken een wereld van verschil voor de uitstraling van je auto. Maar hoe krijg je die velgen nou echt goed schoon? In deze blog delen we tips en trucs voor het schoonmaken van je auto velgen, met hulp van het Nederlandse bedrijf Shinelab (www.shine-lab.nl).

Stap 1: Verwijder het grove vuil

De eerste stap bij het schoonmaken van je velgen is het verwijderen van grof vuil zoals stof, modder en steentjes. Gebruik hiervoor een tuinslang of hogedrukreiniger om de velgen goed af te spoelen. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger op de velgen als deze beschadigd zijn of als de laklaag niet meer in goede staat is.

Stap 2: Breng velgenreiniger aan

Nu de velgen schoon gespoeld zijn, is het tijd om velgenreiniger aan te brengen. Breng de reiniger gelijkmatig aan op de velgen en laat het enkele minuten inwerken. Wij raden aan om de React velgenreiniger te gebruiken, deze is veilig voor alle soorten velgen.

Stap 3: Schrobben en borstelen

Nu is het tijd om de velgen goed te schrobben en te borstelen. Gebruik hiervoor een zachte velgenborstel om alle hoekjes en randjes goed schoon te maken. Let op: gebruik geen harde borstels, staalborstels of schuursponsjes, want hiermee kan je de lak van de velgen beschadigen.

Stap 4: Spoelen en drogen

Spoel de velgen goed af met water om alle resten van de velgenreiniger en het vuil te verwijderen. Gebruik een zachte doek of microvezelhanddoek om de velgen droog te maken. Zorg ervoor dat de velgen goed droog zijn om watervlekken te voorkomen.

Stap 5: Beschermen met wax

Nu de velgen schoon zijn, is het tijd om ze te beschermen met wax. Breng een beschermende wax aan op de velgen met een zachte doek of applicator pad. Dit zorgt niet alleen voor een mooie glans, maar ook voor extra bescherming tegen vuil en remstof.

Conclusie:

Het schoonmaken van auto velgen lijkt misschien een vervelend klusje, maar met de juiste aanpak en materialen kan het een stuk makkelijker worden. Met deze tips en trucs van Shinelab (www.shine-lab.nl) heb jij binnen no-time schone en glanzende velgen. Vergeet niet om je velgen regelmatig schoon te maken om ze in goede staat te houden en de uitstraling van je auto te verbeteren.

Terug naar blog

Lees meer over Shinelab