Hoe wax je een auto?

Hoe wax je een auto?

Het waxen van een auto is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je auto. Het beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat je auto er langer als nieuw uit blijft zien. Maar hoe wax je je auto nou op de juiste manier? In deze blog geven we je tips en tricks voor het waxen van je auto.

Voordat je begint met waxen is het belangrijk om je auto goed te wassen. Zo verwijder je alle vuilresten en is de lak schoon en glad. Gebruik hiervoor een goede autoshampoo en spoel de auto vervolgens goed af. Laat de auto daarna drogen of maak hem handmatig droog met een microvezeldoek.

Nu je auto schoon en droog is, kun je beginnen met het waxen. Er zijn verschillende soorten wax verkrijgbaar, zoals synthetische wax en natuurlijke wax. Het is aan te raden om te kiezen voor een kwalitatieve wax van een betrouwbaar merk, zoals de wax van Shinelab. Shinelab biedt een hoogwaardige wax die zorgt voor een langdurige bescherming van je lak.

Breng de wax aan met een applicator pad of een wax doek en verdeel de wax gelijkmatig over de lak. Let erop dat je niet teveel wax aanbrengt, anders krijg je strepen en is het lastiger om de wax goed uit te poetsen. Laat de wax vervolgens een paar minuten drogen, afhankelijk van de instructies op de verpakking.

Nu is het tijd om de wax uit te poetsen. Gebruik hiervoor een zachte microvezeldoek en wrijf de wax uit met cirkelvormige bewegingen. Zorg ervoor dat je alle waxresten verwijdert en dat de lak mooi glanst. Het is aan te raden om de auto na het waxen nog een keer af te spoelen om eventuele restjes wax te verwijderen.

Door je auto regelmatig te waxen blijft de lak in goede conditie en blijft je auto er langer als nieuw uitzien. Wil je graag meer informatie over de verschillende soorten wax of ben je op zoek naar een professionele waxbehandeling voor je auto? Neem dan eens een kijkje op de website van Shinelab (www.shine-lab.nl). Shinelab biedt verschillende waxbehandelingen aan en voorziet je graag van advies op maat.

Terug naar blog

Lees meer over Shinelab