Hoe reinig je het interieur van een auto?

Hoe reinig je het interieur van een auto?

In dit artikel gaan we je laten zien hoe je het interieur van je auto grondig kunt reinigen. Een schoon interieur zorgt niet alleen voor een prettigere rij-ervaring, maar verhoogt ook de waarde van je auto. Bij Shinelab, dé specialist in auto detailing, weten we als geen ander hoe belangrijk een schoon interieur is voor het behoud van je auto. Lees snel verder voor onze tips!

  1. Begin met het verwijderen van los vuil Voordat je begint met het reinigen van het interieur van je auto, is het belangrijk om eerst alle losse spullen en vuil te verwijderen. Denk hierbij aan papiertjes, lege flesjes, enzovoort. Verwijder ook de matten en klop deze goed uit.

  2. Stofzuig het interieur. Nu is het tijd om het interieur grondig te stofzuigen. Gebruik hiervoor een stofzuiger met verschillende mondstukken zodat je ook tussen de kieren en onder de stoelen kunt komen. Let erop dat je ook de hoeken van het dashboard en de deurpanelen meeneemt.

  3. Maak het dashboard en de deurpanelen schoon. Voor het schoonmaken van het dashboard en de deurpanelen kun je het beste een interieurreiniger gebruiken. Dit is een speciale spray die vuil en vet makkelijk oplost. Spray de interieurreiniger op een microvezeldoek en wrijf hiermee het dashboard en de deurpanelen schoon.

  4. Reinig de bekleding. Als het dashboard en de deurpanelen schoon zijn, is het tijd om de bekleding aan te pakken. Ook hiervoor kun je het beste een speciale reiniger gebruiken. Spray de reiniger op de bekleding en laat het even intrekken. Gebruik vervolgens een schone microvezeldoek om de bekleding schoon te wrijven. Vergeet hierbij niet de stoelen en de vloerbedekking.

  5. Vergeet de ramen niet. Tot slot is het belangrijk om de ramen schoon te maken. Gebruik hiervoor een glasreiniger en een schone microvezeldoek. Spray de glasreiniger op de ramen en wrijf ze schoon met de microvezeldoek. Zorg ervoor dat je geen strepen achterlaat.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het reinigen van het interieur van je auto? Of wil je het interieur van je auto professioneel laten reinigen? Neem dan contact op met Shinelab, dé specialist in auto detailing. Wij staan voor je klaar met onze professionele service en jarenlange ervaring. Kijk voor meer informatie op onze website: www.shine-lab.nl.

Terug naar blog

Lees meer over Shinelab